Camphill Suomi

CAMPHILL- yhteisöt tarjoavat kehitysvammaisille tai oppimisvaikeuksista kärsiville lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuuden elää, oppia ja työskennellä, yhdessä keskinäisen kunnioituksen ja tasa-arvon ilmapiirissä.Euroopassa,Pohjois-Amerikassa, Etelä-Afrikassa ja Intiassa on yli 100 Camphill-yhteisöä noin 20 maassa. Camphill-yhteisöelämä perustuu kristillisiin ihanteisiin ja filosofi Rudolf Steinerin (1861–1925) virikkeesiin. Toivotamme tervetulleeksi kaikki, jotka jakavat ajatuksemme. Haluamme huolehtia toisistamme sekä elää ja tehdä työtä. Elämään ja työhömme Camphill-yhteisöissä kuuluu huolenpito maapallosta ja ympäröivästä ympäristöstä. Pyrimme noudattamaan mahdollisimman pitkälleluonnonmukaista tapaa hoitaa puutarhojamme ja tilojamme. Kierrätämme ja käytämme
ympäristöystävällisiä tuotteita ja palveluita aina, kun se on mahdollista.

Sylvia-koti, Tapola, Myllylähde ja Kaupunkikylä toimivat Sylvia-koti yhdistyksen alaisena. Yhdistys vastaa toiminnasta ja Sylvia-koti säätiö vastaa toimipaikkojen rakennuksista ja maista.Sylvia-koti tarjoaa asumispalvelua, perusopetusta, jatko-opetusta ja työtoimintaa tarjoava yhteisö eteläisessä Lahdessa.

Tapola tarjoaa asumispalvelua ja työtoimintaa maaseudulla Niinikosken kylässä, Orimattilassa.

Myllylähde tarjoaa asumispalvelua ja työtoimintaa. Se sijaitsee rauhaisalla maaseudulla, Hämeenkosken Palomaan kylässä.

Kaupunkikylä tarjoaa asumispalvelua ja työtoimintaa. Se sijaitsee eteläisessä Lahdessa ja sillä on Mea Manna kahvila ja leipomo Lahden keskustassa.